Home » šaldymo kameros

Žyma: šaldymo kameros

Kaip išsirinkti šaldiklį?

šaldikliai

Šaldikliai – be galo naudingas prietaisas, be kurio sunkiai išsivertų bet kuris namų šeimininkas. Juk juose galima užšaldyti beveik viską: vaisius, daržoves, grybus, uogas, įvairias tyreles, mėsą, žuvį, miltinius gaminius, namuose pagamintus ar parduotuvėse įsigytus ledus, ledukus, šerbetą ir t. t. Jie ypač naudingi turinčių nuosavus daržus ar ūkį namuose, kur žmonės kaupia daug atsargų žiemai. Visgi norint turėti itin kokybišką gaminį, nepakanka pasirinkti pirmo pasitaikiusio šaldiklio: jų kokybė, funkcionalumas ir dizainas turi atitikti jūsų poreikius. Kokie šaldikliai geriausi?

Dydis

Pirmasis dalykas, apie kurį būtina pagalvoti, jei renkatės šaldiklį – jo vieta. Įvertinkite, kur jį statysite, tiksliai išmatuokite laisvą vietą, pasvarstykite, ar artimiausiu metu neplanuojate keisti būsto ar remonto virtuvėje. Juk šaldikliai – pakankamai ilgaamžis įrenginys, tad svarbu pagalvoti apie viską.

Dydis priklauso ir nuo žmonių įpročių. Kaip jau minėjome, žmonėms, kurie augina savo daržus, turi sodus, ūkius ar dosnius senelius kaime, šaldikliai yra privalomi. Jei gyvenate vieni, beveik nevalgote namuose ar propaguojate šviežią maistą, galbūt šaldiklis jums visai nereikalingas arba pakaktų vieno nedidelio stalčiuko, įmontuoto į šaldytuvą.

Funkcijos

Labai didelis šaldiklių privalumas yra užšaldymo greitis. Kuo greičiau užšaldomi produktai, tuo geriau išsilaiko jų maistinė vertė. Kuo greičiau šaldikliai gali užšaldyti produktus, tuo daugiau žvaigždučių nurodoma jų specifikacijoje. Dažniausiai prietaiso kokybę nurodo 4 žvaigždutės ar daugiau. Atkreipkite dėmesį, kad ne visi šaldikliai greito šaldymo funkciją taiko visai vietai jame. Dažnai tam yra skiriama atskira erdvė, tad įvertinkite jos dydį ir ar jo pakaks jūsų šaldomiems produktams.

Pastaruoju metu smarkiai populiarėja šaldikliai ir šaldytuvai su „No Frost“ funkcija. Kuo ji naudinga? Ant šiuo ženklu pažymėtų šaldiklių sienų nesikaupia vandens lašeliai ir nesusidaro šerkšnas ar ledas. Tai reiškia, kad jų nereikia atitirpinti, ant maisto produktų nesikaupia susikristalizavę vandens lašeliai, galintys pakenkti jų gerosioms savybėms. Tad jei jums svarbi vartojamų produktų kokybė ir norite juos šaldyti kaip įmanoma sveikesniu būdu, būtinai rinkitės šaldiklį su „No Frost“ sistema.

 

Šaldymo kameros, šaldytuvai ir vitrinos – daiktai, be kurio maisto pramonė žlugtų

šaldymo dėžėsNusprendėte, kad pats laikas įgyvendinti seną svajonę atsidaryti nuosavą  restoraną ar maisto prekių parduotuvę? Tuomet reiktų  pagalvoti, kaip saugosite maisto produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži ir nenuvarytų jūsų į bankrotą. Šaldymo kameros, šaldytuvai ar virtinos, štai kur klausimas. Ką rinktis, kokios šaldymo sistemos geriausios? Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus.

Taigi, šaldymo kameros –  vamzdynais sujungta prietaisų ir aparatų visuma, kurios dėka šiluma atimama iš šaldomų produktų ir perduodama aplinkai, taip užtikrinant, kad šąlantys objektai  nuolatos palaikytų tokią pat temperatūrą. Ne paslaptis, kad daugiausiai dirbtinio šalčio naudojama maisto pramonėje, kadangi maisto produktai, esant netinkamai temperatūrai, sparčiai genda. Tiesa, šaldymo kameros naudojamos ne tik maisto pramonėje, bet ir farmacijos, chemijos ir kitose srityse. Šios kameros yra itin sandarios, todėl jose nesikaupia drėgmė, kuri gali sukelti pelėjimo procesą bei įvairių mikroorganizmų atsiradimą.

Šaldymo kameros puikus pasirinkimas, jei yra itin dideli maisto produktų kiekiai, jas mielai renkasi logistikos kompanijos, tuo tarpu, jei norite atsidaryti jaukų restoranėlį, turėtumėte pagalvoti apie kitus šaldymo sistemos variantus. Pavyzdžiui, puikus pasirinkimas pramoniniai šaldytuvai. Priešingai nei tie, kurie stovi daugelio iš mūsų namuose, jie yra gerokai didesni, talpina daugiau maisto produktų, o  specialių technologijų dėka nepraleidžia drėgmės ir šilumos, todėl maistas ilgiau išlieka šviežias. Jei lygintumėm šaldymo kameras ir pramoninius šaldytuvus, tai pastarieji yra pigesnis ir kompaktiškesnis variantas. Todėl restoranai, kavinės, nedidelės laboratorijos ir pan. teikia jiems pirmenybę.

Tuo tarpu, šaldytuvai virtinos gana įprastas reiškinys prekybos centruose ir turguje. Visi šaldomi produktai gali būti dailiai išdėlioti pirkėjų akims, o tuo pačiu ir apsaugoti nuo šilumos ir nepageidautinų mikroorganizmų. Priklausomai nuo poreikių ir juose saugomų produktų, šaldytuvas vitrina gali būti keleto tipų. Tarkim, šaldytuvai, kuriuose laikomi gėrimai ar ledai, yra laisvai prieinami bet kuriam, pirkėjui, tuo tarpu konditerijos gaminiai, įvairios mišrainės „slepiasi“ už stiklo, kuris juos apsaugo ne tik nuo karščio, bet ir nuo „nelaimių“ (juk ne visi esame puikiai įgudę valdyti peilį pyragui pjaustyti).

Taigi, šaldymo kameros, šaldytuvai ar vitrinos? Jūsų pasirinkimas priklauso nuo to, kokia veikla planuojate užsiimti ir kokiais kiekiais ketinate juose laikyti produktus. bet kokiu atveju turėtumėte pasikonsultuoti su specialistu, kuris visada patars ir padės išsirinkti optimaliausią variantą.