Home » šaldytuvai

Žyma: šaldytuvai

Šaldytuvo pasirinkimo klystkeliais – į ką atkreipti dėmesį?

šaldytuvaiAr labai suklystume sakydami, jog šaldytuvas yra virtuvės karalius? Juk į jį lendame ieškodami „nekaltų“ naktipiečių, jis saugo didžiausius turtus ir yra didžiausias veikiantis daiktas virtuvėje. Atimk iš virtuvės šaldytuvą ir ji neteks prasmės. Tačiau karts nuo karto tenka atsisveikinti su senuoju ir išsirinkti naują karalių. Šiandien tai padaryti gana sudėtinga – daugybė pasirinkimų, techninių naujovių ir dizainų, vien peržvelgus vienos iš el.parduotuvių asortimentą sukasi galva: https://www.b-a.eu/c1486/Saldytuvai-ir-saldikliai . Todėl pateikiame truputį informacijos į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldytuvą bei kokios naujos funkcijos yra vertos jūsų dėmesio.

Šaldymo greitis

Ši funkcija aktuali tiems, kurie perka dideliais kiekiais šaldymui skirtus produktus. Kaip žinia, greičiau užšaldyti produktai praranda mažiau maistingųjų medžiagų. Nusipirkus 5 kg žąsį Kalėdoms, galima ją užšaldyti per 10 valandų, o kiti šaldikliai pajėgūs užšaldyti tik per parą.  Todėl priklausomai nuo savo apsipirkimo ir maisto ruošimo įpročių, pagalvokite ar jums verta atkreipti dėmesį į šią funkciją.

No Frost

Kiekvienas šiuolaikinis šaldytuvas, šaldiklis ar  šaldymo dėže giriasi No Frost savybe. No Frost arba Frost Free reiškia, jog šaldytuve veikia speciali ventiliacijos sistema, valanti orą nuo drėgmės ir dėl to šaldytuve bei šaldiklyje nesusidaro šerkšnas. Senesnės kartos šaldytuvus, kurie neturi šios funkcijos, nuolat reikia atlaidinti, kitaip šaldytuvas nebeatliks savo funkcijos, naudos daugiau energijos užšaldymui arba net visai nešaldys. Taigi, No Frost neleidžia taip greitai susidaryti šerkšnui šaldytuve ir palengvina jo priežiūrą.

Nulinė zona

Išties besidominčius ir žinančius kaip reikia laikyti produktus, kad šie išliktų kaip įmanoma ilgiau švieži, maloniai stebina pastaruoju metu gaminamuose šaldytuvuose atsiradęs nulinės zonos skyrius. Kaip ir pasako pavadinimas, šioje zonoje palaikoma 0 laipsnių temperatūra. Šiame skyriuje laikomas šviežias maistas, atvėsinti produktai. Kai kurie šaldytuvai pažengę dar toliau –  nulinėje zonoje galima patiems reguliuoti temperatūrą, tad galima nusistatyti, kad ir sakykim +3 laipsnių temperatūrą.

Reguliuojamas lentynėlių aukštis

Ar kada teko nusipirkti kažkokią didelę produkto pakuotę ir paskui sukti galvą kaip tą pakuotę sukišti į šaldytuvą? Taip atsitinka itin dažnai ir tik susidūrę su tokiomis situacijomis vėliau pirkdami šaldytuvą atkreipia dėmesį į lentynėles. Šiuolaikinių šaldytuvų gamintojai  atsižvelgę į tokias situacijas, bent vieną ar dvi šaldytuvų lentynėles padalino pusiau. Tad jei reikia kažką aukšto įdėti į šaldytuvą, nereikia išimti visos lentynos, užtenka išimti tik jos priekinę dalį. Patogiau ir geriau išnaudojama šaldytuvo erdvė.

Keliamas triukšmas

Triukšmingas šaldytuvas tylią naktį gali prikelti iš miegų ir giliausiai įmigusį. Ypač jei miegama tame pačiame kambaryje. Kadangi paskutiniu metu išpopuliarėjo virtuvės sujungtos su svetainėmis, o svetainė dažnai yra ir svečių kambarys, tai triukšmo naktį tema yra išties aktuali. Nors kalbant su konsultantais galima girdėti minint triukšmingus ir netriukšmingus šaldytuvus, tačiau realiai skirtumas yra vos apie 10 decibelų. Dažniausiai šaldytuvų triukšmingumas svyruoja tarp 35 ir 45 decibelų. Kas virš 45 jau tikrai triukšminga ir tinka jei šaldytuvas statomas negyvenamose patalpose. Palyginimui pateikiamas leidžiamas triukšmo lygis gyvenamųjų kambarių miegamuosiuose kambariuose: dienos metu (6–18 val.) iki 45 dB, vakare (18–22 val.) iki 40 dB, naktį (22–6 val.) iki 35 dB.

 

 

Šaldymo kameros, šaldytuvai ir vitrinos – daiktai, be kurio maisto pramonė žlugtų

šaldymo dėžėsNusprendėte, kad pats laikas įgyvendinti seną svajonę atsidaryti nuosavą  restoraną ar maisto prekių parduotuvę? Tuomet reiktų  pagalvoti, kaip saugosite maisto produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži ir nenuvarytų jūsų į bankrotą. Šaldymo kameros, šaldytuvai ar virtinos, štai kur klausimas. Ką rinktis, kokios šaldymo sistemos geriausios? Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus.

Taigi, šaldymo kameros –  vamzdynais sujungta prietaisų ir aparatų visuma, kurios dėka šiluma atimama iš šaldomų produktų ir perduodama aplinkai, taip užtikrinant, kad šąlantys objektai  nuolatos palaikytų tokią pat temperatūrą. Ne paslaptis, kad daugiausiai dirbtinio šalčio naudojama maisto pramonėje, kadangi maisto produktai, esant netinkamai temperatūrai, sparčiai genda. Tiesa, šaldymo kameros naudojamos ne tik maisto pramonėje, bet ir farmacijos, chemijos ir kitose srityse. Šios kameros yra itin sandarios, todėl jose nesikaupia drėgmė, kuri gali sukelti pelėjimo procesą bei įvairių mikroorganizmų atsiradimą.

Šaldymo kameros puikus pasirinkimas, jei yra itin dideli maisto produktų kiekiai, jas mielai renkasi logistikos kompanijos, tuo tarpu, jei norite atsidaryti jaukų restoranėlį, turėtumėte pagalvoti apie kitus šaldymo sistemos variantus. Pavyzdžiui, puikus pasirinkimas pramoniniai šaldytuvai. Priešingai nei tie, kurie stovi daugelio iš mūsų namuose, jie yra gerokai didesni, talpina daugiau maisto produktų, o  specialių technologijų dėka nepraleidžia drėgmės ir šilumos, todėl maistas ilgiau išlieka šviežias. Jei lygintumėm šaldymo kameras ir pramoninius šaldytuvus, tai pastarieji yra pigesnis ir kompaktiškesnis variantas. Todėl restoranai, kavinės, nedidelės laboratorijos ir pan. teikia jiems pirmenybę.

Tuo tarpu, šaldytuvai virtinos gana įprastas reiškinys prekybos centruose ir turguje. Visi šaldomi produktai gali būti dailiai išdėlioti pirkėjų akims, o tuo pačiu ir apsaugoti nuo šilumos ir nepageidautinų mikroorganizmų. Priklausomai nuo poreikių ir juose saugomų produktų, šaldytuvas vitrina gali būti keleto tipų. Tarkim, šaldytuvai, kuriuose laikomi gėrimai ar ledai, yra laisvai prieinami bet kuriam, pirkėjui, tuo tarpu konditerijos gaminiai, įvairios mišrainės „slepiasi“ už stiklo, kuris juos apsaugo ne tik nuo karščio, bet ir nuo „nelaimių“ (juk ne visi esame puikiai įgudę valdyti peilį pyragui pjaustyti).

Taigi, šaldymo kameros, šaldytuvai ar vitrinos? Jūsų pasirinkimas priklauso nuo to, kokia veikla planuojate užsiimti ir kokiais kiekiais ketinate juose laikyti produktus. bet kokiu atveju turėtumėte pasikonsultuoti su specialistu, kuris visada patars ir padės išsirinkti optimaliausią variantą.