Nusprendėte, kad pats laikas įgyvendinti seną svajonę atsidaryti nuosavą restoraną ar maisto prekių parduotuvę? Tuomet reiktų pagalvoti, kaip saugosite maisto produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži ir nenuvarytų jūsų į bankrotą. Šaldymo kameros, šaldytuvai ar virtinos, štai kur klausimas. Ką rinktis, kokios šaldymo sistemos geriausios? Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus.
Taigi, šaldymo kameros – vamzdynais sujungta prietaisų ir aparatų visuma, kurios dėka šiluma atimama iš šaldomų produktų ir perduodama aplinkai, taip užtikrinant, kad šąlantys objektai nuolatos palaikytų tokią pat temperatūrą. Ne paslaptis, kad daugiausiai dirbtinio šalčio naudojama maisto pramonėje, kadangi maisto produktai, esant netinkamai temperatūrai, sparčiai genda. Tiesa, šaldymo kameros naudojamos ne tik maisto pramonėje, bet ir farmacijos, chemijos ir kitose srityse. Šios kameros yra itin sandarios, todėl jose nesikaupia drėgmė, kuri gali sukelti pelėjimo procesą bei įvairių mikroorganizmų atsiradimą.
Šaldymo kameros puikus pasirinkimas, jei yra itin dideli maisto produktų kiekiai, jas mielai renkasi logistikos kompanijos, tuo tarpu, jei norite atsidaryti jaukų restoranėlį, turėtumėte pagalvoti apie kitus šaldymo sistemos variantus. Pavyzdžiui, puikus pasirinkimas pramoniniai šaldytuvai. Priešingai nei tie, kurie stovi daugelio iš mūsų namuose, jie yra gerokai didesni, talpina daugiau maisto produktų, o specialių technologijų dėka nepraleidžia drėgmės ir šilumos, todėl maistas ilgiau išlieka šviežias. Jei lygintumėm šaldymo kameras ir pramoninius šaldytuvus, tai pastarieji yra pigesnis ir kompaktiškesnis variantas. Todėl restoranai, kavinės, nedidelės laboratorijos ir pan. teikia jiems pirmenybę.
Tuo tarpu, šaldytuvai virtinos gana įprastas reiškinys prekybos centruose ir turguje. Visi šaldomi produktai gali būti dailiai išdėlioti pirkėjų akims, o tuo pačiu ir apsaugoti nuo šilumos ir nepageidautinų mikroorganizmų. Priklausomai nuo poreikių ir juose saugomų produktų, šaldytuvas vitrina gali būti keleto tipų. Tarkim, šaldytuvai, kuriuose laikomi gėrimai ar ledai, yra laisvai prieinami bet kuriam, pirkėjui, tuo tarpu konditerijos gaminiai, įvairios mišrainės „slepiasi“ už stiklo, kuris juos apsaugo ne tik nuo karščio, bet ir nuo „nelaimių“ (juk ne visi esame puikiai įgudę valdyti peilį pyragui pjaustyti).
Taigi, šaldymo kameros, šaldytuvai ar vitrinos? Jūsų pasirinkimas priklauso nuo to, kokia veikla planuojate užsiimti ir kokiais kiekiais ketinate juose laikyti produktus. bet kokiu atveju turėtumėte pasikonsultuoti su specialistu, kuris visada patars ir padės išsirinkti optimaliausią variantą.
Parašykite komentarą