Lietuvoje žmonės vis labiau pradėjo pamėgti patiekalus iš užsienio, tačiau man vistiek skaniausi išlieka bulvių patiekalai. Aš ir mano šeima jų negalima atsisakyti. Ryžiais ar grikiai mūsų šeimoje ant stalo atsiduria labai retai – mes tiesiog esame bulvių mėgėjai. Nusprendžiau apžvelgti mėgstamiausius savo, o tiksliau mėgstamiausius savo šeimos bulvių patiekalus.
Pirmoje eilėje žengia virtų bulvių cepelinai, kuriuos mes renkamės kas antrą savaitgalį. Jie mūsų šeimoje yra nepakeičiami ir gaunasi tikrai labai skanūs. Užsukę svečiai niekada negali atsisakyti šio patiekalo, kurį mes gaminame pagal specialų mūsų pamėgtą receptą. Šiuos cepelinus mes ruošiame panaudodami slaptą ingredientą – virtą vištieną. Daug kas tokių cepelinų net nėra girdėję, bet patikėkite manimi su tokiu įdaru cepelinai gaunasi tiesiog nuostabūs.
Antrasis patiekalas, kurio mes negalima atsisakyti yra bulviniai blynai su mėsos padažu. Šį patiekalą yra labai lengva paruošti ir jis greitai atsiduria ant mūsų stalo. Visada stengiamės naudoti jautieną, nes ši mėsa skanesnė ir sveikesnė, nei kiauliena. Dažnai užsukus giminaičiams, šio patiekalo tenka prigaminti tiek daug, jog sunaudojame maišą bulvių ir net keletą kilogramų jautienos. Taip mūsų šeima tikrai didžiulė, o joje daug žmonių, kurie bulves renkasi tik išimtinais atvejais. Šis atvejis vienas iš tų – jie šį patiekalą tiesiog „ryja“, o ne valgo.
Šie du patiekalai yra mūsų šeimos tradiciniai ir mes jų niekada neatsisakome. Bulvių patiekalai vis dar išlieka mums labai svarbūs, nors į Lietuvą ateina daug įvairiausių receptų ir patiekalų iš užsienio. Daug žmonių pamėgo visokiausius aštrius patiekalus, o mes prie jų neįprantame ir renkamės savo skrandžiui tinkančius ir patinkančius patiekalus iš bulvių. Jeigu jūsų šeima taip pat mėgsta tokius patiekalus, rašykite kokius ir kaip juos gaminate. O gal jūs mėgstate tokius pat patiekalus kaip ir mes, tuomet praneškite kaip juos gaminote ir kaip dažnai tai darote.
Parašykite komentarą