Skanūs makaronai yra ne tik gomuriui malonumą suteikiantis patiekalas, tačiau taip pat ir labai sotus bei sveikas pasirinkimas, kuris puikiai tinka ir vaikams, ir suaugusiems. Žinoma, tinkamai paruošti makaronus yra kur kas sudėtingiau nei kada nors teko pagalvoti. Viskas ateina su praktika. O praktikai gauti pirmiausia reikia sužinoti pačias svarbiausias taisykles, kurias ir aptarsime šiame straipsnyje.
· Labai svarbu, kad pasirinkti prieskoniai makaronams tikrai būtų skirti jiems. Dažniausiai siūlomi baziliko bei džiovintų pomidorų deriniais, kurie tikrai suteis net ir patiems pigiausiems makaronams kur kas daugiau skonio bei aromato. Tiesa, jeigu makaronai gali būti pigūs, tai prieskoniais makaronams turi būti pačios geriausios kokybės.
· Išvirus makaronus siūlome juos perplauti su vėsiu vandeniu. Tokiu atveju pavyks išvengti sulipimo. Kai kurie pergyvena, kad makaronai taps šalti. Taip, tačiau dažniausiai reikalingas papildomas kepinimas, tad jie vėl taps malonaus šiltumo.
· Virimo metu siūlome dėti šiek tiek druskos ir aliejaus. Tokiu atveju makaronai įgaus reikalingo sūrumo, o aliejus padės išvengti jų sulipimo.
· Kepimo metu siūlome naudoti ne aliejų, tačiau sviestą. Dažniausiai jis padeda atsiskleisti pačioms svarbiausioms makaronų savybėms. Jeigu nuspręsite, kad aliejus jums skaniau – tokiu atveju geriausia yra rinkti alyvuogių, o ne saulėgrąžų.
· Nors sakė, kad pigūs makaronai gali būti skanūs, tačiau jeigu tik galite – visada geriau pirkti brangesnius, kad ir kokybė būtų kur kas geresnė.
· Išbandykite ne tik kvietinius, tačiau ir kitokius makaronus, kurie gali Jums padėti patirti kuo daugiau malonaus skonio. Nuo grikių iki tokių, kurie kurti daržovių pagrindu. Makaronus net galima gaminti namuose. Tuomet jie bus tokie, kokie Jums labiausiai tinka ir patinka!
Palepinkite save skaniais makaronais, kurie nustebins ne tik Jus patį, tačiau taip pat ir kitus. Svarbiausia, kad tinkamas porcijos kiekis tikrai nebus kaloringas, tad jais mėgautis galima net ir vakarais, net ir kas vakarą.
Skanaus!
Parašykite komentarą