Pamiršk šašlykus: 3 grilio receptai, kurių niekas nesitiki

Marius avataras

Posted on :
receptai

Pavasaris jau kvepia dūmais. Ir ne, ne tuo dūmų kvapu, kai kaimynas degina lapus, o tuo, kuris pažadina apetitą – grilio sezono kvapu. Tas laikas, kai visi traukia grilius iš garažų, ieško ilgam pamestų grotelių ir svajoja apie gardžius, lauke keptus patiekalus. Bet kam vėl kepti tuos pačius šašlykus, dešreles ir kepsnius? Rimtai, kiek galima?

Šįkart siūlau išeiti iš tradicinio grilio burbulo. Pagalvok – juk ant grotelių galima kepti beveik viską. Taip, net salotas. Todėl čia – trys originalūs, netikėti, bet super skanūs grilio receptai, kurie privers svečius pakelti antakius. Gerąja prasme.

Grilyje keptas arbūzas su feta ir mėtomis

Taip, tu perskaitei teisingai – ARBŪZAS. Ir ne, jis nesilydo kaip sūris ar netampa sriuba. Jis šiek tiek karamelizuojasi, įgauna lengvą dūmo skonį ir tampa… nuostabus.

Reikės:

  • poros storų arbūzo griežinių (su žieve – lengviau apversti);
  • fetos sūrio (trupinto);
  • šviežių mėtų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos, pipirų;
  • galbūt net šlakelio balzaminio acto.

Tiesiog užmesk arbūzo griežinius ant įkaitusio grilio, kepk po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol atsiras gražios grotelės ir lengvas karamelizavimas. Tada – nuimk, užbarstyk fetos, mėtų, pagardink aliejumi, prieskoniais. Boom. Desertinis-užkandinis šedevras.

Grilyje keptos įdarytos Portobello grybų kepurės

Mėgsti mėsainius, bet ieškai ko nors be mėsos? Portobello grybai – tai beveik mėsos analogas, tik augalinis. O dar kai pripildai jų skanėstais ir užmeti ant grilio… Nuostabu.

Reikės:

  • didelių Portobello kepurių (be kotelių);
  • ožkos sūrio arba mocarelos;
  • džiovintų pomidorų (aliejuje);
  • šviežių špinatų;
  • trupučio česnako, druskos, pipirų.

Į grybų kepures sudėk sūrį, susmulkintus pomidorus, špinatus, prieskonius. Viską švelniai paspausk, kad neišbėgtų. Kepk ant vidutinės kaitros, kol grybai suminkštėja, o sūris ima burbuliuoti. Gali patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą. O jei įkiši tarp bandelės – beveik burgeris!

Ant grilio kepti persikų takai su aštria salsa

Persikai + grilis = meilė. Bet dar įdedi aštrumo, traškumo, lašą rūgštelės – ir turi burną džiuginantį takų receptą. Toks derinys gali skambėti keistai, bet paragavus… Norėsi dar.

Reikės:

  • prinokusių persikų (perpjautų pusiau, be kauliuko);
  • mažų tortilijų (gali būti ir keptos);
  • avokado;
  • aitriosios paprikos (pvz., jalapeno);
  • šviežio kalendros (jei nepatinka – mėta veikia irgi);
  • šviežių laimų;
  • raudonojo svogūno.

Persikus dėk pjūviu žemyn ant grilio, apkepk iki gražių žymių. Kol jie kepa, pasiruošk salsą – smulkink avokadą, aitriąją papriką, svogūną, išspausk laimo sulčių, įmesk žolelių. Kai persikai šiek tiek atvėsta – supjaustyk, dėk į tortiliją, ant viršaus – salsa. Valgoma šilta. Arba šalta. Arba vienu ypu.

Štai taip – trys visiškai netradiciniai, bet grilio verti receptai. Kas sakė, kad grilinimas – tik apie mėsą? Pažaisk. Pasimėgauk. Ir nustebink tuos, kurie vis dar mano, kad kepsninė = šašlykai. Nes kartais geriausi patiekalai gimsta iš netikėtų kombinacijų. Ir šiek tiek dūmų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *