Garų puodas TEFAL-VC1301

Marius avataras

Posted on :

Kodėl įsigijome šį garų puodą? Priežastys yra tikrai kelios. Visų pirma, žmona labai norėjo išbandyti garų puodą, nes prisiklausė daugybės pasakojimų apie jame ruošiamą maistą. Kita priežastis buvo žmonos gimtadienis, per kurį tą puodą ir padovanojau. Kaina taip pat turėjo įtakos, nes yra apie 100 litų. Dar viena priežastis, kuri paprastai turėtų būti svarbiausia – maistas ruošiamas sveikai, nemirksta vandenyje ir išlaiko daugumą savo naudingų medžiagų, užuot išleidęs jas į skysčius, kurie paprastai keliauja į kanalizaciją.

Pristatau naują savo namų buitinės technikos šeimos narį. Garų puodas TEFAL VC1301 yra kompaktiškas 3 indų garų puodas, kuris jau įrodė, kad dovana ir daiktas yra reikalingas.

Privalumai

Pagrindiniai privalumai yra mažas elektros energijos suvartojimas , nes jog galia tik 650 W. Palyginimui imu savo seną elektrinį arbatinį, kurio galia – 1800 W. Aišku, puodas veikia 30-40 minučių, o arbatinis tik 2-3, tai skirtumas ne kažin koks. Galima lyginti su dulkių siurbliu, kuris būna įjungtas 15-20 minučių arba su televizoriumi, bet nuo šio puodo naudojimo išlaidos elektrai pastebimai nepadidės.

Kitas privalumas yra kompaktiškumas. Indai susideda vienas į kitą, tad pasinaudojus viską galima gražiai sukrauti į lentyną. Apskritai šis TEFAL VC1301 garų puodas yra kompaktinis, nes instrukcijoje rašoma, kad jame galima pagaminti maisto 2 asmenims. Netiesa! Užtenka visiems 4. Tiesa, ryžių indas kiek mažokas.

Dar vienas privalumas yra naudojimo paprastumas. Pripili vandens tiek, kiek minučių reikia virti. Įjungi ir išeini. Tiesa, geriausiai laikyti veikiantį garų puodą šalia kaitlentės ir garų surinkėjo, kad nesudrėktų nuo garų sienos ir baldai, esantys šalia.

Trūkumai

Tai, kas man – privalumas, kitiems gali būti ir trūkumas. Pernelyg paprastas valdymas be jokių LCD ekranų, programų, įvairių signalų, mirksinčių lempučių ir t.t. gali būti trūkumas „profesionaliems“ namų virėjams.

Rimtas trūkumas yra tai, kad kiaušiniai dedami į paprastus griovelius viename iš indų, o ne visuose. Taip pat trūkumas yra tas, kad nėra specialaus stovelio, mat šiek tiek sujudinus puodą, kiaušiniai išvirsta ir išsilaksto. O juk jie dedami apačioje, tad judėjimas neišvengiamas, kol kitus puodus statai.

Nėra dviejų gan įprastų funkcijų (dėl kurių garų puodas kainuoja dvigubai) – šilumos palaikymas ir gaminimo laikmačio atidėjimas, kai sudėjus produktus nustatomas laikas, kada įsijungti ir kada baigti. Pradedantiesiems garų puodų naudotojams šios funkcijos kažin ar reikalingos, ypač, jei garų puodas iš spintelės ištraukiamas 1-2 kartus per savaitę.

Garų puodas TEFAL VC1301 yra puikus garų puodas pradedantiesiems ir tiems, kad naudos jį nedažnai. O maistas juo pagamintas iš ties yra sveikesnis. Juo labai patogu virti bulves ir morkas mišrainėms, nes jos išlieka kietos – priešingai nei verdant vandenyje. Koldūnai virti garų puode irgi yra labai įdomaus skonio. Gal dėl to, kad mes pripratę valgyti ilgai mirkytą maistą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *