Kokios rūšies sulčiaspaudę pasirinkti?

lėtaeigės sulčiaspaudėsDabar itin madingas sveiko gyvenimo būdas paskatino žmones ieškoti ir įsigyti sulčiaspaudes. Ne vieną naudingą funkciją turintys įrenginiai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti vienodi, tačiau iš tikrųjų, jų būna įvairių rūšių. Kas yra lėtaeigės sulčiaspaudės ir kokių dar galima rasti sulčių spaudimo mašinų gamintojų bei tiekėjų asortimente šiandien?

Yra įprasta sulčiaspaudes skirstyti į 5 rūšis. Pateiksime trumpus kiekvieno modelio apibūdinimus.

  1. Išcentrinė sulčiaspaudė – šios rūšies sulčių spaudimo mašina labiausiai tinka daržovėms, tačiau joje tikrai galima spausti ir daugelį vaisių. Jos veikimo principas yra pagrįstas besisukančiu disku, kuris yra pajėgus susmulkinti maistą vos per kelias minutes. Vaisiai ir daržovės į šią sulčiaspaudę yra dedamos pro specialią angą, kuri pasižymi platumu, tad žmogaus neerzina užstrigę maisto produktai. Paprastai tokio tipo sulčiaspaudės komplektacija yra gana elementari, joje nėra praktiškai jokių ypatingų elementų, todėl valdymas – visai paprastas. Išcentrinės sulčiaspaudės yra iš tiesų galingos, tačiau veikdamos kelia nemažą triukšmą. Tai didžiausias jų minusas. Be to, jos prastai smulkina lapines daržoves, as salotas.
  2. Sulčiaspaudė, skirta citrusiniams vaisiams – šios sulčiaspaudės kūgio formos viršus leidžia į sulčiaspaudę dėti tik perpjautus vaisius, antraip, per dideli vaisiai užstrigtų nedidelėje angoje. Tokių sulčiaspaudžių gali būti ir automatinių ir valdomų rankomis. Tiesa, citrusinių vaisių sulčiaspaudes yra sunkus prižiūrėti.
  3. Malamoji sulčiaspaudė (lėtaeigės sulčiaspaudės) – jos viduje sukomplektuotas tik vienas velenas. Lėtai smulkindamas produktus jis nesukelia didelio garso, o maistas išsaugo 20 proc. daugiau maistingųjų medžiagų. Tai – lėtaeigės sulčiaspaudės, kurių išgaunamas maistas būna kur kas tirštesne forma nei įprastai. Dėl šios savybės su jomis lengva pagaminti įvairius šerbetus, vaisių kokteilius, vaikiškas tyreles. Jos priežiūra – itin lengva. Žinoma, visi šie privalumai atsiremia į kiek didesnę nei įprastai sulčiaspaudės kainą.
  4. Malamoji sulčiaspaudė, turinti ne vieną, bet du velenus – šios sulčiaspaudės yra laikomos bene pačiomis geriausiomis. Du sulkinamieji mechanizmai užtikrina nepriekaištingą lapinių daržovių, tokių kietų daržovių, kaip morkų, puikų susmulkinimą. Nustatyta, kad palyginus su išcentrine sulčiaspaude, 2 malamųjų velenų sulčių spaudimo mašina išgauna net penktadaliu daugiau sulčių. Labiausiai ji pritaikyta vaisiams. Namuose pajungta ji nesukels praktiškai jokio triukšmo, tačiau prižiūrėti ją irgi yra sudėtingiau. Na ir, aišku, kaina yra didelė.
  5. Kviečių ūglių sulčiaspaudė – dabar gana didele naujove laikoma kviečių ūglių sulčiaspaudė išspaudžia dideliu naudingumu pasižyminčias sultis. Kol kas dažnaiusiai sutinkamos kviečių ūglių sulčiaspaudės yra rankinės.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.